3 tips voor levendige liefde

De lente is in aantocht. Een mooi moment om aandacht te besteden aan jullie liefde. Waarom? Omdat het leuk is! Hoe? Lees snel 3 onderstaande tips over hoe jullie liefde levend te houden.

1)           Laat je waardering en dankbaarheid voor elkaar dagelijks blijken

Liefde is als een taal, je moet het wel blijven spreken wil het een beetje vloeiend lopen. Bedenk om je waardering te uiten een dagelijks ritueel dat bij jullie past. Dit is afhankelijk van jullie liefdestaal. Bijvoorbeeld: elke avond benoemen wat je die dag zo in de ander hebt gewaardeerd. Maar het kan ook een persoonlijk appje een kop koffie of een zoen zijn.

2)           Leer goed ruzie te maken

Ken je dat? Jullie krijgen ruzie en je voelt verwijdering tussen elkaar. Terwijl dit juist niet is wat je wil. Op de eerste plaats: wees gerust, dit komt bij alle stellen voor. Het gaat erom of jullie weer tot elkaar kunnen komen.

Om dit te kunnen is het van belang te (h)erkennen en benoemen wanneer je de verwijdering tussen jullie voelt. Wanneer het negatieve patroon tussen jullie in komt te staan. Geef er een codewoord aan, neem een pauze. Leer zo samen uit deze negatieve cirkel te stappen. Tot slot het belangrijkste: kunnen voelen wat er zo werd geraakt bij jou en vervolgens daarbij hulp vragen aan jouw partner.

3)           Gebruik rituelen (eer, bekrachtig en vier jullie relatie)

Rituelen binnen jullie relatie kan je samen vormgeven. Verzamel beelden en verhalen van belangrijke goede momenten van jullie relatie. Pak op vaste momenten jullie trouwalbum erbij of een souvenir van een mooie reis. Vier en eer het jubileum van jullie eerste kus, verkering en/of huwelijk. Ook kan je elke maand samen afsluiten met een date. Gesprekken over kinderen, huishouden en geld zijn deze avond niet toegestaan 😉.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *